A Nyócker Csillagai

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: Gutenberg téri játszótér Nézd meg térképen
Túravezetők: Lakos Borbála , Szász Andrea
Elérhető nyelvek: EN HU

A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Május 28, Vasárnap, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
19000 Ft
3 vagy 4 fő
23000 Ft
5 vagy 6 fő
27000 Ft
7 vagy 8 fő
31000 Ft

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A pesti zsidó kultúrában tett kalandozásra a Gutenberg tér játszóteréről indulunk, ahol egy közös illusztrált kultúrtörténeti bevezetőt tartunk.

A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.

A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki. Nyitott és felkészült vezetőink segítségével megdöbbentő összefüggésekre akadhatunk. Hangulatos ósdi utcákon át kanyarog utunk a Teleki tér forró levegőjű, markáns piacához.

Itt egy Európában egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk.Feladatokkal, apró játékokkal tesszük emlékezetessé kalandozásunkat.

 

A meghirdetett séta ára: 3500 Ft/fő.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!