A tűzfalnak is füle van... - A Zsidónegyed színei

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Deák téri evangélikus templom előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Lakos Borbála
Elérhető nyelvek: EN HU

Budapest legkisebb és egyben legsűrűbben lakott kerületében kalandozunk, ahol az egy főre jutó tűzfalak száma meghaladja a fővárosi átlagot. Neked hány ugrik be elsőre?

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

TÚRA LEÍRÁSA

Ezúttal kilépve a 8. kerületből, a szomszédban barangolunk. Belső-Erzsébetváros mindig is multikulti volt és ez ma sincsen másképpen; a Zsidónegyed, újfent a vígalmi negyed, ahol a turista és a budapesti együtt vegyül el a romkocsma-miliőben.
A zsinagóga épületek és az egykoron virágzó zsidó vallási élet megmaradt nyomai között sétálva lesz szó a negyed múltjáról, de leginkább a jelenéről és a tűzfal jelenségről. Ebben a pillanatban 22 színes megfestetett falat biztosan rejt a Zsidónegyed. Van, amelyiket nem lehet nem észrevenni, azonban sok olyan akad, ami mellett nap mint nap elsétálunk úgy, hogy észre sem vettük eddig. Pedig a tűzfalak ott figyelnek … Most figyeljünk mi rájuk.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!