Mágnásügyeken innen, cselédpletykákon túl...

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: a Nemzeti Múzeum lépcsőinél Nézd meg térképen
Túravezetők: Csikós Ildikó
Elérhető nyelvek: HU

Bepillantunk ügyes kereskedők és forradalmi technikákat alkalmazó orvosok praktikáiba, és megtudhatjuk, hogyan mentették meg egyik legnagyobb színésznőnk életét.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Október 14, Szombat, 09:00

Jelentkezés

Ár

  • 3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
19000 Ft
3 vagy 4 fő
23000 Ft
5 vagy 6 fő
27000 Ft
7 vagy 8 fő
31000 Ft

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Tudja, hogy ki az építtetője a Szabó Ervin Könyvtár épületének? Azt is, ki volt az a cseléd, akiért eljött a herceg fehér lovon? Új sétánk azt tárja fel a ma embere előtt, milyen volt a millenniumi palotanegyed élete, miket mondtak vagy tettek, milyen volt az arisztokrácia bája a nem diszkrét cselédfolyosókon. 


Két látószögből ismerheti meg a palotákban leélt sorsokat: az úr és a személyzet nézőpontja vázolja fel mindennapi életüket. Bepillantunk ügyes kereskedők és forradalmi technikákat alkalmazó orvosok praktikáiba, megtudhatjuk, hogyan mentették meg életét egyik legnagyobb színésznőnknek, mit gondolt Mikszáth a Képviselőházról, és mekkora szerepet játszottak a Károlyiak történelmünk és Budapest alakulásában, valamint, hogy hogyan szórakozott a köznép, min vagy kin nevettek a cselédek!

A sétán különleges helyszínekbe kalauzolunk, amik egyénileg nem látogathatók.

 

A sétajegy ára 3500 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!