_Túrák

Túra naptár Ajándék kártya Egyéni túra
December 04

Margitsziget, a Duna folyam gyöngye

10:00 - 12:00 Jöjjön el Budapest kedvenc szigetére és ismerje meg annak 2000 éves történelmét!
December 04

Óbudai Gázgyár, avagy a gondoskodó gazda - GYALOGOS

10:00 - 12:30 Kíváncsi vagy, hol és hogyan gyártották a légszeszt? Túránk során bepillantást nyerhetsz a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe.
December 04

Légy a kedvesem Pesten! - múzsák és szerelmek krónikája

10:00 - 12:30 Tele van a város szerelemmel. Elég csak egy utcán végigmennünk, és a közel- és régmúlt nagy szenvedélyei bontakoznak ki előttünk.
December 04

Szecessziós séta a Lipótvárosban

10:00 - 12:30 "Sajnálom ha e modor nem tetszik valakinek, most a secessió századát éljük s igy mindent megforditva nyakatekerve kell előálitani máskép unalmas rémül."- jegyezte fel magának naplójában a még gyermek Karinthy 1900-ban. 
December 05

A fénybe öltözött város - ünnepváró esti séta

16:00 - 18:30 A Budapest Beyond Sightseeing és a Szamos Csokoládéiskola közös adventi sétája az ünnepi készülődés jegyében. Forró itallal és kézműves szaloncukorral a kézben sétálunk a belváros ünnepi fényeiben. Akire a szerencse is rámosolyog, Beyond Budapest Ajándékkártyával, vagy Szamos Csokiworkshop jeggyel tér haza!
December 11

Borzongások Budán - babonák, bűntények és kísértetjárás a Várban

18:00 - 20:30 Egy közel 800 éves múltra visszatekintő városrész sötét titkokat is rejt magában. Életre kelnek az ódon Budavár bástyái közt megbúvó kísértethistóriák, boszorkányok, rablógyilkosságok, vagy olyan extravagáns figurák, mint Sándor Móricz, az ördöglovas. Olykor vicces félreértések bolygatták meg a babonás lelkeket, más esetben rémálmok váltak valósággá. Túránk során tények keverednek nagyvárosi mesékkel, feltételezésekkel és a néplélek alkotta figurákkal, melyeket a magyar néprajz és a ma is élő babonák megőriztek nekünk.
December 12

Budapest legnagyobb kiállítása - Street art séta a Bulinegyedben

10:00 - 12:00 Nézz fel a szürke hétköznapokról a város színeire! Ezek a tűzfalak nem a vírusoktól védenek meg, hanem Budapest belvárosát fűszerezik. Az izgalmas művészeti alkotások megbújnak a házfalakon, lámpaoszlopokon, kapualjakban és akár az úttesten is, de ha egyszer felfedezed őket, rögtön magával ragad a lélegzetelállító kavalkád. Belső-Erzsébetváros sokszínűségét, Budapest street-art paradicsomát fedezheted fel a legújabb sétánkon.
December 12

Fele se tréfli! - kóser séta a zsidónegyedben

11:00 - 13:30 Sétánkon zsidó étkezési szokásokkal, ünnepekkel, a kóser jelentésével, hagyományával és jelenlegi gyakorlatával ismerkedünk a pesti zsidónegyed szívét végig járva. A sétát kóser kóstolóval koronázzuk.
December 18

Belvárosi bóklászó

10:00 - 12:30 A Duna mentén, régi városfalak között zubog Pest forrása: a Belváros. E forrásban ringunk, kacskaringunk bölcs utcák, csivitelő homlokzatok, bohém legendák között.  
December 19

A Nyócker Csillagai

10:00 - 12:00 A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.
December 19

A belváros rejtett kincsei

10:00 - 13:00 Kíváncsi vagy hol álltak azok az épületek, amelyeknek ma hűlt helyét találjuk, ámde a történelemben fontos szerepet töltöttek be? Kalandozásunkat a belváros egyik romantikus részében, rejtett kis utcákban kezdjük, ahol az épületek „elmesélik nekünk” milyen nemzetiségűek voltak egykori lakóik és felfedik múltjukat, történetüket.  
December 19

A Viharbükk legendái - Erdei séta a Normafától Szépjuhásznéig

10:00 - 14:00 A Normafa a budapestiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye - azonban a mennyei rétes illatán túl legendák és történetek is belengink a budai hegység árnyas tisztásait, amelyek visszaröpítenek minket egészen a Hunyadiak koráig.

Évmilliók tanúi - Természetjáró séta a Mátyás-hegyen

Ha nem riadsz el egy kis kapaszkodástól, szereted a természetet és érdekel, hogy is nézett ki 500, 1000 vagy éppen egymillió évvel ezelőtt Budapest, akkor legújabb sétánkat élvezni fogod.

Tour Calendar