A belváros legszebb kapui - ''Észnek hódol az érc...''

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: 2-es villamos Országház látogatóközpont megállója Nézd meg térképen
Túravezetők: Hengl Kriszta

Budapest megannyi izgalmas, titkokkal teli épülete mellett haladunk el nap, mint nap. Érdemes ilyenkor egy pillantást vetni nem csak a házakra, de kapuikra is. A díszműkovács mesterség a századfordulón élte reneszánszát, így szerencsére szép számmal találunk még ma is szebbnél szebb kovácsoltvas kapukat szerte a városban. Legújabb sétánk főleg ezekre fókuszál, de megmutatunk néhány egyéb különleges darabot is.

 
 
 
 

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Január 18, Szombat, 13:00

Jelentkezés

Ár

  • 3500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Budapest megannyi izgalmas, titkokkal teli épülete mellett haladunk el nap, mint nap. Érdemes ilyenkor egy pillantást vetni nem csak a házakra, de kapuikra is. A díszműkovács mesterség a századfordulón élte reneszánszát, így szerencsére szép számmal találunk még ma is szebbnél szebb kovácsoltvas kapukat szerte a városban. Legújabb sétánk főleg ezekre fókuszál, de megmutatunk néhány egyéb különleges darabot is. Aki szeretné tudni milyen szimbolikus értelemmel bírnak a benti világot a kintitől elválasztó kapuk és motívumaik, valamint kik voltak az alkotóik, és egyben a korszak legtehetségesebb, világkiállítás-nyertes kovácsmesterei, az bátran kövessen minket a kapuk birodalmába. 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!