A belváros rejtett kincsei

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 3 óra
Találkozási pont: Fővám téri játszótér Nézd meg térképen
Elérhető nyelvek:

Kíváncsi vagy hol álltak azok az épületek, amelyeknek ma hűlt helyét találjuk, ámde a történelemben fontos szerepet töltöttek be? Kalandozásunkat a belváros egyik romantikus részében, rejtett kis utcákban kezdjük, ahol az épületek „elmesélik nekünk” milyen nemzetiségűek voltak egykori lakóik és felfedik múltjukat, történetüket.

 

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3700 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
30 000 Ft
3 vagy 4 fő
35 000 Ft
5 vagy 6 fő
40 500 Ft
7 vagy 8 fő
45 500 Ft
9 főtől
5500 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Sétánk során felidézünk fontos eseményeket, bűntényeket, melynek helyszínein sétálunk, emlékezünk híres, érdekes vagy történelemben fontos szerepet játszó emberekre, akik ezekben a belvárosi házakban éltek. 

Felfedjük a 19. század elején egyedinek és előkelőnek számító Párizsi Udvar izgalmas történetét, építésének, virágkorának, hanyatlásának és későbbi felújításainak részleteit, megcsodáljuk a nemrégen megnyitott luxusszálloda pompás homlokzatát. 

Egy kicsit visszautazunk Petőfi korába, kiderül hol is működött a híres Pilvax kávéház és kik voltak a tulajdonosai.

Tudtad, hogy a Váci utca egyik gyöngyszemének számító épületét Lechner Ödön tervezte egy 19. századi híres bútorgyártó család megrendelésére? 

Megismerjük annak a ma építészeti remekműnek számító háznak a történetét, amelyet az átadás napján a pestiek többsége, de még maga az építész felesége is botrányosnak tartott. 

Gondoltad volna, hogy a belváros legrégebbi fája szemtanúja volt Ferenc József koronázási ceremóniájának és idősebb a Lánchídnál is? 

Kalandozásunkon a fenti kérdésekre választ kapsz és még sok minden más érdekességre is fény derül a sétán.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!