A belváros rejtett kincsei

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 3 óra
Találkozási pont: Fővám téri játszótér Nézd meg térképen
Elérhető nyelvek:

Kíváncsi vagy hol álltak azok az épületek, amelyeknek ma hűlt helyét találjuk, ámde a történelemben fontos szerepet töltöttek be? Kalandozásunkat a belváros egyik romantikus részében, rejtett kis utcákban kezdjük, ahol az épületek „elmesélik nekünk” milyen nemzetiségűek voltak egykori lakóik és felfedik múltjukat, történetüket.

 

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Október 25, Vasárnap, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 3700 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
30 000 Ft
3 vagy 4 fő
35 000 Ft
5 vagy 6 fő
40 500 Ft
7 vagy 8 fő
45 500 Ft
9 főtől
5500 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Sétánk során felidézünk fontos eseményeket, bűntényeket, melynek helyszínein sétálunk, emlékezünk híres, érdekes vagy történelemben fontos szerepet játszó emberekre, akik ezekben a belvárosi házakban éltek. 

Felfedjük a 19. század elején egyedinek és előkelőnek számító Párizsi Udvar izgalmas történetét, építésének, virágkorának, hanyatlásának és későbbi felújításainak részleteit, megcsodáljuk a nemrégen megnyitott luxusszálloda pompás homlokzatát. 

Egy kicsit visszautazunk Petőfi korába, kiderül hol is működött a híres Pilvax kávéház és kik voltak a tulajdonosai.

Tudtad, hogy a Váci utca egyik gyöngyszemének számító épületét Lechner Ödön tervezte egy 19. századi híres bútorgyártó család megrendelésére? 

Megismerjük annak a ma építészeti remekműnek számító háznak a történetét, amelyet az átadás napján a pestiek többsége, de még maga az építész felesége is botrányosnak tartott. 

Gondoltad volna, hogy a belváros legrégebbi fája szemtanúja volt Ferenc József koronázási ceremóniájának és idősebb a Lánchídnál is? 

Kalandozásunkon a fenti kérdésekre választ kapsz és még sok minden más érdekességre is fény derül a sétán.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!