A Nyócker Csillagai

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: Gutenberg téri játszótér Nézd meg térképen
Túravezetők: Illyés Bence
Elérhető nyelvek:

A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • December 19, Vasárnap, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 4200 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
30 000 Ft
3 vagy 4 fő
35 000 Ft
5 vagy 6 fő
40 500 Ft
7 vagy 8 fő
45 500 Ft
9 főtől
5500 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A pesti zsidó kultúrában tett kalandozásra a Gutenberg tér játszóteréről indulunk, ahol egy közös illusztrált kultúrtörténeti bevezetőt tartunk.

 

A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.

 

A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki. Nyitott és felkészült vezetőink segítségével megdöbbentő összefüggésekre akadhatunk. Hangulatos ósdi utcákon át kanyarog utunk a Teleki tér forró levegőjű, markáns piacához.

 

Itt egy Európában egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk. Feladatokkal, apró játékokkal tesszük emlékezetessé kalandozásunkat.

 

Some of our tours are available both in Hungarian and English, however all tours are led in Hungarian by default. English language private tours are held separately from the default Hungarian ones. For further information, please do not hesitate to contact us at info@beyondbudapest.hu

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!