A Nyócker málló pompája - szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 03 óra
Találkozási pont: a Nemzeti Múzeum lépcsőinél Nézd meg térképen
Elérhető nyelvek: EN HU DE

Fedezd fel velünk a Nyóckert! 
Garantáltan szebb, mint gondolnád! 

 

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Január 06, Vasárnap, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 4000 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A Magyar Nemzeti Múzeum lépcsői elől indulunk és a Múzeum kertben egy közös történeti bevezetőt tartunk.

 

A séta első felében a XIX. századi pesti mágnás-negyed palotáit járjuk körül. Az arisztokrácia világának különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak legendái elevenednek fel egy-egy épületnél. Emberi sorsok és forradalmak dőltek el itt egy talpalatnyi helyen. Életre hívjuk a történelmet, belesünk az udvarokba, megtaláljuk az elfeledett csodákat. Világhírű tudósok, politikusok, művészek éltek és hagytak itt nekünk felfedezni való nyomot, emléket önmagukról.

 

A Palotanegyedet elhagyva átsétálunk a Nagykörút túloldalára, egy kevésbé jó hírű környékre. Itt más funkciójú, más történelmű, más hangulatú épületek tanúskodnak a múltról, a bennük zajló életről. 
A kerület különböző arcait helyi gyűjtésű történetekkel, szórakoztató bemutató eszközök segítségével illusztráljuk. Vendégeink interaktivitására is építünk, így a felmerülő kérdésekre, kérésekre őszintén nyitottak vagyunk. 

 

A szocio-kulturális séta végén látogatást-szemináriumot tartunk egy helyi cigány muzsikus családnál.

 


A sétajegy ára 4000 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!