A Nyócker málló pompája - szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 03 óra
Találkozási pont: a Nemzeti Múzeum lépcsőinél Nézd meg térképen
Elérhető nyelvek: EN HU

Fedezd fel velünk a Nyóckert! 
Garantáltan szebb, mint gondolnád! 

 

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

4000 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A Magyar Nemzeti Múzeum lépcsői elől indulunk és a Múzeum kertben egy közös történeti bevezetőt tartunk.

 

A séta első felében a XIX. századi pesti mágnás-negyed palotáit járjuk körül. Az arisztokrácia világának különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak legendái elevenednek fel egy-egy épületnél. Emberi sorsok és forradalmak dőltek el itt egy talpalatnyi helyen. Életre hívjuk a történelmet, belesünk az udvarokba, megtaláljuk az elfeledett csodákat. Világhírű tudósok, politikusok, művészek éltek és hagytak itt nekünk felfedezni való nyomot, emléket önmagukról.

 

A Palotanegyedet elhagyva átsétálunk a Nagykörút túloldalára, egy kevésbé jó hírű környékre. Itt más funkciójú, más történelmű, más hangulatú épületek tanúskodnak a múltról, a bennük zajló életről. 
A kerület különböző arcait helyi gyűjtésű történetekkel, szórakoztató bemutató eszközök segítségével illusztráljuk. Vendégeink interaktivitására is építünk, így a felmerülő kérdésekre, kérésekre őszintén nyitottak vagyunk. 

 

A szocio-kulturális séta végén látogatást-szemináriumot tartunk egy helyi cigány muzsikus családnál.

 


A sétajegy ára 4000 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

 

Some of our tours are available both in Hungarian and English, however all tours are led in Hungarian by default. English language private tours are held separately from the default Hungarian ones. For further information, please do not hesitate to contact us at info@beyondbudapest.hu

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!