A tűzfalnak is füle van... - A Zsidónegyed színei

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Deák téri evangélikus templom előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Lakos Borbála
Elérhető nyelvek: EN HU

Budapest legkisebb és egyben legsűrűbben lakott kerületében kalandozunk, ahol az egy főre jutó tűzfalak száma meghaladja a fővárosi átlagot. Neked hány ugrik be elsőre?

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
18 000 Ft
3 vagy 4 fő
20 000 Ft
5 vagy 6 fő
23 000 Ft
7 vagy 8 fő
26 000 Ft

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Ezúttal kilépve a 8. kerületből, a szomszédban barangolunk. Belső-Erzsébetváros mindig is multikulti volt és ez ma sincsen másképpen; a Zsidónegyed, újfent a vígalmi negyed, ahol a turista és a budapesti együtt vegyül el a romkocsma-miliőben.
A zsinagóga épületek és az egykoron virágzó zsidó vallási élet megmaradt nyomai között sétálva lesz szó a negyed múltjáról, de leginkább a jelenéről és a tűzfal jelenségről. Ebben a pillanatban 22 színes megfestetett falat biztosan rejt a Zsidónegyed. Van, amelyiket nem lehet nem észrevenni, azonban sok olyan akad, ami mellett nap mint nap elsétálunk úgy, hogy észre sem vettük eddig. Pedig a tűzfalak ott figyelnek … Most figyeljünk mi rájuk.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!