A Viharbükk legendái - Erdei séta a Normafától Szépjuhásznéig

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 4 óra
Találkozási pont: Normafa síház Nézd meg térképen
Túravezetők: Tamás Bálint
Elérhető nyelvek:

A Normafa a budapestiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye - azonban a mennyei rétes illatán túl legendák és történetek is belengink a budai hegység árnyas tisztásait, amelyek visszaröpítenek minket egészen a Hunyadiak koráig.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3700 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Természetjáró sétánk során feltárjuk a Normafa kevésbé ismert titkait, és a mendemondákat követve eljutunk egészen a Szépjuhásznéig. A túra során megtudjuk, hogy honnan is ered a Normafa név, ki az Angyalok királynéja, és mit is jelent, ha azt halljuk: a szív-sétaútja. A mai napig népszerű budai erdő nem csak a sízők és a kiránduló családok közkedvelt célpontja, de egykor Hunyadi Mátyás, Erzsébet királyné és a Nemzeti Színház művészei is szívesen sétáltak a ma is kacskaringó ösvényeken. Ha velünk tartasz, felfedezzük az egykori Pálos kolostor maradványait, és felelevenítjük az Úttörőmozgalom emlékeit is. Sétára fel!

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!