Beat generációk, Omegától a Bizottságig

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: V. kerület, Piarista köz 1. (a boltív alatt) Nézd meg térképen
Túravezetők: Csicsics Anna
Elérhető nyelvek: HU

Sétáljunk egyet a beat generáció nonkonformista, lázadó fiataljainak nyomában, és idézzük fel közösen a korszak meghatározó alakjait, zenészeit és kultikus helyeiket!

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Július 06, Szombat, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Beat, rock, underground, alternatív – ezek a fogalmak jellemzik leginkább a Kádár-korszak könnyűzenéjét. Ha szavak mögé odaképzeljük a ritmust, az ütemeket és a dallamot már nem is járunk messze attól, hogy magunk is visszacsöppenjünk abba a világba, ahol az elegáns Centrál Kávéház helyén a Metró Mélyépítő Vállalat üzemi étkezdéje várta a munkásokat és a hosszúhajú farmernadrágos fiatalok szomorúan vették tudomásul, ha megjelenésük miatt kitiltották őket egy-egy rendezvényről.

A séta az 1950-es évek végétől egészen az 1990-es évek elejéig kalauzol el egy olyan közegbe, ahol a magyar beat egyszerre számított korszakalkotónak és elutasítandónak, ahol a zene a gondolatok kifejezésének leghatásosabb eszköze volt a politikai mozgástér hiányában.

A kétórás program során megismerkedünk a klubélet főbb sajátosságaival, a zenei irányzatok változásaival és egy kicsit magunk is átélhetjük a „nagy generáció” kihívásait és örömeit.  

 

phenomenon.hu: “Tiltott, Tűrt, Támogatott” – Beattörténeti séta az Omegától a Bizottságig

2018.08.02.

https://phenomenon.hu/tiltott-turt-tamogatott-beattorteneti-seta-az-omegatol-a-bizottsagig/

 

A Beyond Budapest Sightseeing egy abszolút underground kezdeményezés, amely több mint tíz éve indult útjára. A kezdetben a „nyócker” kulturális világát bemutatni kívánó séták szépen lassan az egész fővárosra és a kulturális élet szinte valamennyi szegmensére kiterjedtek. Ma már az óbudai gázgyár kísértetvilágától legnagyobb költőink szerelmi életén át szinte minden témában szerveznek sétákat a csapat szakképzett tagjai. Mi – stílusosan – a beatgenerációk helyzetét térképeztük fel Budapest belvárosában. […]

 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!