Beat generációk, Omegától a Bizottságig

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: V. kerület, Piarista köz 1. (a boltív alatt) Nézd meg térképen
Túravezetők: Csicsics Anna
Elérhető nyelvek:

Sétáljunk egyet a beat generáció nonkonformista, lázadó fiataljainak nyomában, és idézzük fel közösen a korszak meghatározó alakjait, zenészeit és kultikus helyeiket!

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Beat, rock, underground, alternatív – ezek a fogalmak jellemzik leginkább a Kádár-korszak könnyűzenéjét. Ha szavak mögé odaképzeljük a ritmust, az ütemeket és a dallamot már nem is járunk messze attól, hogy magunk is visszacsöppenjünk abba a világba, ahol az elegáns Centrál Kávéház helyén a Metró Mélyépítő Vállalat üzemi étkezdéje várta a munkásokat és a hosszúhajú farmernadrágos fiatalok szomorúan vették tudomásul, ha megjelenésük miatt kitiltották őket egy-egy rendezvényről.

A séta az 1950-es évek végétől egészen az 1990-es évek elejéig kalauzol el egy olyan közegbe, ahol a magyar beat egyszerre számított korszakalkotónak és elutasítandónak, ahol a zene a gondolatok kifejezésének leghatásosabb eszköze volt a politikai mozgástér hiányában.

A kétórás program során megismerkedünk a klubélet főbb sajátosságaival, a zenei irányzatok változásaival és egy kicsit magunk is átélhetjük a „nagy generáció” kihívásait és örömeit.  

 

phenomenon.hu: “Tiltott, Tűrt, Támogatott” – Beattörténeti séta az Omegától a Bizottságig

2018.08.02.

https://phenomenon.hu/tiltott-turt-tamogatott-beattorteneti-seta-az-omegatol-a-bizottsagig/

 

A Beyond Budapest Sightseeing egy abszolút underground kezdeményezés, amely több mint tíz éve indult útjára. A kezdetben a „nyócker” kulturális világát bemutatni kívánó séták szépen lassan az egész fővárosra és a kulturális élet szinte valamennyi szegmensére kiterjedtek. Ma már az óbudai gázgyár kísértetvilágától legnagyobb költőink szerelmi életén át szinte minden témában szerveznek sétákat a csapat szakképzett tagjai. Mi – stílusosan – a beatgenerációk helyzetét térképeztük fel Budapest belvárosában. […]

 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!