Borzongások Budán - babonák, bűntények és kísértetjárás a Várban

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: A Bécsi Kapu előtt, a Várfalon belül Nézd meg térképen
Túravezetők: Hidasi Kata

Egy közel 800 éves múltra visszatekintő városrész sötét titkokat is rejt magában.
Életre kelnek az ódon Budavár bástyái közt megbúvó kísértethistóriák, boszorkányok, rablógyilkosságok, vagy olyan extravagáns figurák, mint Sándor Móricz, az ördöglovas. Olykor vicces félreértések bolygatták meg a babonás lelkeket, más esetben rémálmok váltak valósággá. Túránk során tények keverednek nagyvárosi mesékkel, feltételezésekkel és a néplélek alkotta figurákkal, melyeket a magyar néprajz és a ma is élő babonák megőriztek nekünk.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • December 11, Szombat, 18:00

Jelentkezés

Ár

  • 3700 HUF

TÚRA LEÍRÁSA


Nem csak a Budai Várhoz közvetlenül köthető történetek, de a magyar néphagyomány szinte elfeledett mitikus alakjai is szóba kerülnek, mint a lidércek, garabonciások, elcserélt gyerekek, közismert babonáink eredete, ahogy arról is szó esik, hogy az ősi magyar néphit egyes elemei hogyan épültek be a folklóron keresztül a keresztény hitvilágba.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!