Budapest legnagyobb kiállítása - Street art séta a Bulinegyedben

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Deák téri evangélikus templom előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Lakos Borbála
Elérhető nyelvek: EN HU

Nézz fel a szürke hétköznapokról a város színeire! Ezek a tűzfalak nem a vírusoktól védenek meg, hanem Budapest belvárosát fűszerezik. Az izgalmas művészeti alkotások megbújnak a házfalakon, lámpaoszlopokon, kapualjakban és akár az úttesten is, de ha egyszer felfedezed őket, rögtön magával ragad a lélegzetelállító kavalkád. Belső-Erzsébetváros sokszínűségét, Budapest street-art paradicsomát fedezheted fel a legújabb sétánkon.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Le ne maradj, hiszen néhány alkotás már csak a nyár végéig látható, utána elsodorja az idő és Budapest folyton változó, épülő-szépülő városképe.

A zsinagógák, a romkocsmák és a sokat látott bérházak között sétálva szó lesz a negyed múltjáról, de leginkább a pezsgő jelenéről. Megismerkedhetünk a street art szubkultúrájával, és túllépve az előítéleteken, megláthatjuk a graffiti nem is annyira rejtett művészeti értékét. Számtalan műalkotás díszíti a Bulinegyed utcáit, és legalább 30 színes muralt rejt Belső-Erzsébetváros. Van, amelyiket nem lehet nem meglátni, azonban több is akad, amely mellett nap mint nap elsétálunk, anélkül, hogy észrevennénk. Pedig a tűzfalak ott figyelnek - most figyeljünk mi rájuk!

 

mandiner.hu: Budapest legnagyobb kiállítása – Street art-sétán jártunk

2018. 08. 04.

http://mandiner.hu/cikk/20180730_gacsalyi_sara_leimeiszter_barnabas_budapest_legnagyobb_kiallitasa_street_art_setan_jartunk

A vasárnapi séta során egyértelmű választ nem kaptunk a fenti kérdésre, nem is szeretnénk pontos definícióval előállni. Annyi bizonyos: a street art – a legalitás és illegalitás közti határmezsgyén mozgó, meg-megújuló, folyamatosan változó művészeti ág – sok mindent rejt magában, pont mint a nagyvárosok hátsó utcái, házai és falai. A Beyond Budapest által szervezett sétán az elmúlt években kidekorált tűzfalakra koncentrálva ismerkedtünk meg a bulinegyed street art-kultúrájával. A budapesti tűzfalforradalom 2010-ben kezdődött, amikor a Színes Város Csoport a Merlin Színház falát Victor Vasarely stílusában díszítette ki. Azóta a város számtalan pontján találkozhatunk hasonló művekkel.
A változó megítélésű alkotások esetenként a jelenre reflektálnak, máskor éppen történelmi figurákat, eseményeket idéznek meg, de nonfiguratív, projekciós felületként szolgáló falakat is láthatunk.[...]

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!