Évmilliók tanúi - Természetjáró séta a Mátyás-hegyen

<< vissza a túrákhoz

< >

Kategória

Túra időtartama: 4 óra
Találkozási pont: III. kerület, Virág Benedek utca 65 és 65A buszmegálló mellett Nézd meg térképen
Túravezetők:

Ha nem riadsz el egy kis kapaszkodástól, szereted a természetet és érdekel, hogy is nézett ki 500, 1000 vagy éppen egymillió évvel ezelőtt Budapest, akkor legújabb sétánkat élvezni fogod.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3700 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

 

Túránk során megismerkedünk a Mátyás-hegy molyhos tölgyeivel és karsztbokorerdőivel, felfedezzük, hogyan formálódott a ma is ismert domborzat az évmilliók során. Megtudhatjuk, mik is azok a nummuliteszek, a töbrök és a holfa, vagy éppen mely invazív fajok jellemzőek a környékre. 

 

A kirándulás során meglátogatjuk az Árpád kilátót és felfedezzük a Francia-bánya zia-foltjait is.

 

Túránk bővelkedik a szebbnél szebb kilátásokban, árnyas tisztásokban és a jó hangulatban. Ne feledkezz meg a kényelmes cipőről, a napvédelemről és a folyadékról - de főleg arról ne, hogy az erődben csupán vendégek vagyunk, tiszteljük és óvjuk környezetünket. Éppen ezért menetközben szót ejtünk a természetvédelem jelentőségéről is.

 

Mire számíts?

5,4 kilométert fogunk sétálni az erdőben, és körülbelül 288 métert felfelé, majd 231 métert lefelé.

A séta kutyabarát! :)

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!