Évmilliók tanúi - Természetjáró séta a Mátyás-hegyen

<< vissza a túrákhoz

< >

Kategória

Túra időtartama: 4 óra
Találkozási pont: III. kerület, Virág Benedek utca 65 és 65A buszmegálló mellett Nézd meg térképen
Túravezetők:

Ha nem riadsz el egy kis kapaszkodástól, szereted a természetet és érdekel, hogy is nézett ki 500, 1000 vagy éppen egymillió évvel ezelőtt Budapest, akkor legújabb sétánkat élvezni fogod.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Október 10, Szombat, 09:00
  • Október 17, Szombat, 09:00

Jelentkezés

Ár

  • 3700 HUF
  • 3700 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

 

Túránk során megismerkedünk a Mátyás-hegy molyhos tölgyeivel és karsztbokorerdőivel, felfedezzük, hogyan formálódott a ma is ismert domborzat az évmilliók során. Megtudhatjuk, mik is azok a nummuliteszek, a töbrök és a holfa, vagy éppen mely invazív fajok jellemzőek a környékre. 

 

A kirándulás során meglátogatjuk az Árpád kilátót és felfedezzük a Francia-bánya zia-foltjait is.

 

Túránk bővelkedik a szebbnél szebb kilátásokban, árnyas tisztásokban és a jó hangulatban. Ne feledkezz meg a kényelmes cipőről, a napvédelemről és a folyadékról - de főleg arról ne, hogy az erődben csupán vendégek vagyunk, tiszteljük és óvjuk környezetünket. Éppen ezért menetközben szót ejtünk a természetvédelem jelentőségéről is.

 

Mire számíts?

5,4 kilométert fogunk sétálni az erdőben, és körülbelül 288 métert felfelé, majd 231 métert lefelé.

A séta kutyabarát! :)

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!