Fele se tréfli! - kóser séta a zsidónegyedben

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Madách tér, a Sisi szobornál Nézd meg térképen
Túravezetők: Illyés Bence , Seres Dániel
Elérhető nyelvek:
Sétánkon zsidó étkezési szokásokkal, ünnepekkel, a kóser jelentésével, hagyományával és jelenlegi gyakorlatával ismerkedünk a pesti zsidónegyed szívét végig járva. A sétát kóser kóstolóval koronázzuk.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • December 12, Vasárnap, 11:00
  • Január 30, Vasárnap, 11:00

Jelentkezés

Ár

  • 5500 HUF
  • 5500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Minden, amit a kóserról tudni akartál, de sose merted megkérdezni. Felderítjük, a zsidó konyha évszázados hagyománya hogyan formálta a közép-európai gasztronómiát. Hol vásároltak a régi korok kóser konyhát vivő háziasszonyai, és hol vásárolnak ma. Sétánkon megelevenedik a harmincas években lebontott Orczy ház, mint az első pesti zsidótelep zsibongó légköre. A környéken sétálva találunk tejes kóser, glatt kóser, és "kosher style" éttermet is. A séta végére tudni fogjuk, mi a különbség közöttük. Két fogásos kóstolót fogyasztunk kóser módra elkészített tradicionális zsidó ételekből. Kitérünk arra is, hogy a kóserság gyakorlata az étkezési szabályokon túl a vallásos ember életének egészére kiterjed: a házasélettől a mobiltelefonig.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!