Harangzúgás a Kis Vatikánban

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Mikszáth téren Nézd meg térképen
Túravezetők:
Elérhető nyelvek:

Norbertinum, Bernardinum, Sophianum - egymást érték a rendek különféle egyházi és oktatási feladatokat ellátó intézményei: templomok, kápolnák, iskolák, kollégiumok. 

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3000 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
17000 Ft
3 vagy 4 fő
20000 Ft
5 vagy 6 fő
23000 Ft
7 vagy 8 fő
26000 Ft

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A Kálvin tér, a Múzeum körút, a Bródy Sándor utca, a József körút és a Baross utca által határolt területen a 19. század végétől kialakult egy "Kis Vatikánként" vagy "Kis Rómaként" emlegetett negyed, ahol egymást érték a rendek különféle egyházi és oktatási feladatokat ellátó intézményei: templomok, kápolnák, iskolák, kollégiumok. Itt találjuk a jezsuiták Jézus Szíve kápolnáját, mely Budapest legnagyobb kápolnája. Itt jött létre a Norbertinum, a Bernardinum a Sophianum - melyek egy-egy rend egyházközösségét befogadó iskolaként, internátusként, kollégiumként működtek a századfordulón. 

A különleges hangulatú terekben járva betekintünk a jezsuiták, a premontreiek, a ciszterciek budapesti történetébe és megtudjuk, miért éppen Zichy Nándor gróf szobra áll a Lőrinc Pap téren. Hogyan kapcsolódik személye a Kis Vatikán történetéhez és a katolikus megújuláshoz. Mi lett a rendek, valamint egyházi és közösségi tereik sorsa a szocializmusban és hogyan újultak meg közösségeik a rendszerváltás után. 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!