Kalandozás a hősök útján - Családi séta

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: Döbrentei téren az Erzsébet királyné szobornál Nézd meg térképen
Túravezetők: Rozgonyi Sarolta
Elérhető nyelvek:

Az aranyszarvas nyomába eredve bepillantunk a Tabánba, és elindulunk, hogy bevegyük a budai várat. Közben ki kell állnunk a tudás, a bátorság és az ügyesség próbáit, hogy hősökké váljunk. 

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

2500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

9 fő alatt
20 000 Ft / alkalom
10 főtől
2 000 Ft / fő

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Tartsatok velünk ezen a rendhagyó családi sétán, és fedezzük fel együtt a Várat! Játékos sétánkon ezúttal a gyerekeké a főszerep, de bármikor kérhetnek segítséget a szülőktől is. 

 

Az aranyszarvas nyomába eredve először bepillantunk a régi Tabánba, s innen indulunk, hogy bevegyük a budai várat. Feltérképezzük a Várhegy környékét és a vár részeit, haditervet készítünk. 

 

Izgalmas felfedezősétánkon válaszokat keresünk olyan kérdésekre, mint hogy hogy került az aranyszarvas egy tabáni ház homlokzatára? Milyen volt száz évvel ezelőtt a Tabán, és kik éltek ott? Kik és miért harcoltak egykor a budai várért? Mi mindenről mesélnek a várfalak? Hogy jutott fel a víz a palotába? Közben pedig kiálljuk a tudás, a bátorság és az ügyesség próbáit, hogy hősökké váljunk. 

 

A budai vár ma a világörökség része, turistalátványosság, fontos történelmi, egyben szimbolikus helyszín. A falakon túl legendák és igaz történetek tárulnak fel uralkodókról, hadvezérekről, hétköznapi és nem mindennapi hősökről.

 

A családi kalandozáson megfigyelésen, felfedezésen és játékokon keresztül ismerkedünk a Várheggyel, a déli nagy rondellával és környékével, a palotakertekkel. Utunk a Tabánból, Erzsébet királyné szobrától a Budavári Palota előtt álló Savoyai-szoborig vezet.

 

A családi program 8-12 éveseknek és szüleiknek szól, sok felfedezéssel és játékkal.

 

A sétajegy ára gyerekeknek és felnőtteknek is egységesen 2000 Ft/fő.

 

A program a KvízKalanddal együttműködésben készült.

 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!