Kalandozás a hősök útján - Családi séta

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: Döbrentei téren az Erzsébet királyné szobornál Nézd meg térképen
Túravezetők: Rozgonyi Sarolta
Elérhető nyelvek: HU

Az aranyszarvas nyomába eredve bepillantunk a Tabánba, és elindulunk, hogy bevegyük a budai várat. Közben ki kell állnunk a tudás, a bátorság és az ügyesség próbáit, hogy hősökké váljunk. 

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Március 09, Szombat, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 2000 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

9 fő alatt
20 000 Ft / alkalom
10 főtől
2 000 Ft / fő

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Tartsatok velünk ezen a rendhagyó családi sétán, és fedezzük fel együtt a Várat! Játékos sétánkon ezúttal a gyerekeké a főszerep, de bármikor kérhetnek segítséget a szülőktől is. 

 

Az aranyszarvas nyomába eredve először bepillantunk a régi Tabánba, s innen indulunk, hogy bevegyük a budai várat. Feltérképezzük a Várhegy környékét és a vár részeit, haditervet készítünk. 

 

Izgalmas felfedezősétánkon válaszokat keresünk olyan kérdésekre, mint hogy hogy került az aranyszarvas egy tabáni ház homlokzatára? Milyen volt száz évvel ezelőtt a Tabán, és kik éltek ott? Kik és miért harcoltak egykor a budai várért? Mi mindenről mesélnek a várfalak? Hogy jutott fel a víz a palotába? Közben pedig kiálljuk a tudás, a bátorság és az ügyesség próbáit, hogy hősökké váljunk. 

 

A budai vár ma a világörökség része, turistalátványosság, fontos történelmi, egyben szimbolikus helyszín. A falakon túl legendák és igaz történetek tárulnak fel uralkodókról, hadvezérekről, hétköznapi és nem mindennapi hősökről.

 

A családi kalandozáson megfigyelésen, felfedezésen és játékokon keresztül ismerkedünk a Várheggyel, a déli nagy rondellával és környékével, a palotakertekkel. Utunk a Tabánból, Erzsébet királyné szobrától a Budavári Palota előtt álló Savoyai-szoborig vezet.

 

A családi program 8-12 éveseknek és szüleiknek szól, sok felfedezéssel és játékkal.

 

A sétajegy ára gyerekeknek és felnőtteknek is egységesen 2000 Ft/fő.

 

A program a KvízKalanddal együttműködésben készült.

 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!