Két té között a fű alatt - Budapesti underground a Kádár-korszakban

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Szabadság téren a Szovjet hősi emlékműnél Nézd meg térképen
Túravezetők: Csada Gergely
Elérhető nyelvek: EN HU

Sétánkon a Kádár-korszak nyomán kibontakozó művészetek világába nyerünk betekintést, és bejárjuk a fontosabb belvárosi helyszíneket, ahol ezek az újító alkotások születtek.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A Kádár-korszakban, a három “T” kultúrpolitikája idején az újító művészeti ágak képviselőinek nem sok mozgásteret engedett a hatalom. A hatvanas évektől kezdve a tűrt és tiltott kategória között billegő neoavantgárd képzőművészek, performance- és színházi előadók, kísérleti filmesek és zenészek körül sorra elfogyott a levegő, de amíg alkottak, addig máig érvényes, izgalmas és napjainkig ható műveket hoztak létre.

Ennek a sok helyen egymás útját keresztező, az egész országot átfogó művészeti közegnek a belvárosi helyszíneit fedezzük fel éjszakai sétánkon, audio-vizuális segédlettel együtt.

 

index.hu : Végigsétáltuk a Kádár-korszak tiltott ellenkultúráját

2018.05.21.

https://index.hu/kultur/2018/05/21/kadarkori_ellenkultura/

 

A séta nagyjából két és fél óra volt, páran azonban ráhúztunk még egy extra másfél órát a Fészek Klubban, ami az útvonalhoz és a témához is csak lazán kapcsolódott. Ahogy sok értékes zene áll felderítetlenül, lemezboltok rekeszeiben arra várva, hogy valaki rászabadítsa őket a világra, úgy sok értékes információ is van, amit nem lehet telefont nyomkodva a webről beszerezni. Míg korunkat a jövőben kutató embereknek valószínűleg az lesz majd a kihívás, hogy a több ezer kajakép és egyéb felesleges információ közül kihámozza a lényeget, addig ennek a kornak a feldogozása kolosszális kutatómunkát igényel, amit a Budapest Beyond Sightseeing nem spórolt meg. [...]

 

*A cím Tábor Ádámnak a korszak irodalmi életével foglalkozó esszéjének címéből való.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!