KÖN: Óbudai Gázgyár, avagy a gondoskodó gazda

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Budapest, 3. ker. Sujtás utcai buszmegállónál Nézd meg térképen
Túravezetők:

A séta Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok eseménysorozat részeként kerül megrendezésre.

 

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

0 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Kíváncsi vagy, hol és hogyan gyártották a légszeszt? Túránk során bepillantást nyerhetsz a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe.
A 27 hektáron elhelyezkedő gázgyár egyedülálló komplexuma révén megismerheted a korai 20. század hierarchiáját, megtudhatod, hogyan telt a kiváltságos gázgyári munkások strukturált, nyugodt élete. Igazi békebeli boldog idők idézése a felújított kátránytoronyban, a gázosok „Nagytemplom”-ában.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre.

További információ: www.oroksegnapok.gov.hu

Séta linkje: http://oroksegnapok.gov.hu/seta/269 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!