Kóser séta a rabbival

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Madách tér, Sisi szobor Nézd meg térképen
Túravezetők:
Sétánkon zsidó étkezési szokásokkal, ünnepekkel, a kóser jelentésével, hagyományával és jelenlegi gyakorlatával ismerkedünk a pesti zsidónegyed néhány kiemelkedő helyszínét végig járva.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

5500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Megelevenedik a harmincas években lebontott Orczy ház, mint az első pesti zsidótelep zsibongó légköre. Rálátunk innen a hajdani zsidópiacra, majd elhaladunk a híres Fröhlich cukrászda és a hús- és fűszerbolt előtt a Dob utcában. A Kazinczy utca bővelkedik húsos és tejes kóser éttermekben, ezek egyikében két fogásos kóstolót is fogyasztunk. Világossá válik, hogy a kóserség gyakorlata az étkezési szabályokon túl a házaséletre és a vallásos ember életének egészére kiterjed. A séta során betekintést nyerhetünk egy rabbi konyhájába és a kóser szokásokról is beszél az érdeklődőknek.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!