Légy a kedvesem Pesten! - múzsák és szerelmek krónikája

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Fővám téri jászótér Nézd meg térképen
Túravezetők: Pollak Petra
Elérhető nyelvek:

Tele van a város szerelemmel. Elég csak egy utcán végigmennünk, és a közel- és régmúlt nagy szenvedélyei bontakoznak ki előttünk.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3700 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
30 000 Ft
3 vagy 4 fő
35 000 Ft
5 vagy 6 fő
40 500 Ft
7 vagy 8 fő
45 500 Ft
9 főtől
5500 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

A sétánk fő tengelye a Veres Pálné utca lesz. A séta során meglátogatjuk az utca névadójának szobrát, aki életét a a nők tanításáért való küzdelemnek szentelte. Veres Pálné a XIX. század iskolaalapító nagyasszonya. Korán felfigyelt a nőnevelés elhanyagolt ügyére, hiszen egyetlen leányának is a legjobb nevelést akarta adni. 

 

Ellátogatunk Ady Endre Verses Pálné utcai lakásába is, amelyet Csinszka rendezett be neki, és mesélünk Ady és édesanyja, az "Ides" kapcsolatáról.

 

Sétáljatok velünk egy gyönyörű napsütéses napon, és osszátok meg ezt az élményt édesanyátokkal, szeretteitekkel is!

 
elteonline.hu: „A belvárosban nincs olyan ház, aminek ne lenne sztorija, legfeljebb nem ismerjük” – a Budapest Beyond anyáknapi sétájáról

2018.05.11.

http://elteonline.hu/kultura/2018/05/11/a-belvarosban-nincs-olyan-haz-aminek-ne-lenne-sztorija-legfeljebb-nem-ismerjuk-a-budapest-beyond-anyaknapi-setajarol/

Mit jelent a „kölcsönös plátói szerelem”, miért gondolhatjuk, hogy Ady Endre ma „főbloggerként” élné az életét, és honnan jön Mikkamakka neve? Ezekre és ezekhez hasonló izgalmas kérdésekre kaptunk választ a Beyond Budapest sétájának anyáknapi különkiadásán.

Sétálni nagyon jó. Egyedül vagy valakivel beszélgetve, esetleg csapatosan. Főleg, ha az ember egy olyan szép, sokrétű, történelmileg és esztétikailag is izgalmas városban él, mint amilyen Budapest. A szervezett városi séta pedig szerintem olyan hiánypótló esemény, amit kötelezővé kéne tenni az iskolákban, hogy aztán magától értetődő alapvető igényünkké váljon. Hiszen „a belvárosban nincs olyan ház, aminek ne lenne sztorija, legfeljebb nem ismerjük”.[...]

 

A sétajegy ára 3700 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!