Óbudai Gázgyár, avagy a gondoskodó gazda - BICIKLIS

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Budapest, 3. ker. Sujtás utcai buszmegállónál Nézd meg térképen
Túravezetők:

Kíváncsi vagy, hol és hogyan gyártották a légszeszt? Túránk során bepillantást nyerhetsz a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

4500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

A 27 hektáron elhelyezkedő gázgyár egyedülálló komplexuma révén megismerheted a korai 20. század hierarchiáját, megtudhatod, hogyan telt a kiváltságos gázgyári munkások strukturált, nyugodt élete. Igazi békebeli boldog idők idézése a felújított kátránytoronyban, a gázosok „Nagytemplom”-ában.

444.hu: 100 éve a térség legmodernebb gázgyára volt, ma az ivóvizünket fenyegeti

2018.06.13.

https://444.hu/2018/06/13/100-eve-a-terseg-legmodernebb-gazgyara-volt-ma-az-ivovizunket-fenyegeti

 

Épp 104 éve nyitották meg ünnepélyesen Budapest egyik legnagyobb ipari telepét, az Óbudai Gázgyárat. A ma már a város belsejébe ékelődő területen 70 éven át, egészen 1984-ig állítottak elő szénből gázt Budapest számára. A gyárhoz tartozó lakótelep ma is a főváros egyik leghangulatosabb és könnyen besétálható lakóövezete, a gyár területének nagy része azonban a talaj szennyezettsége miatt nem látogatható szabadon, csak szervezett séták keretében. [...] Ide csak az ingatlan fenntartójával előre egyeztetve lehet bejutni, vagy a Beyond Budapest gázgyári sétája keretében, ami nemcsak a lakótelepeket és a Graphisoft Parkot, de a lezárt részt, sőt a három felújított kátránytornyot is útba ejti. [...]

 

Gyalogos sétánk időpontjait itt találod: https://beyondbudapest.hu/turak/obudai_gazgyar,_avagy_a_gondoskodo_gazda___gyalogos

 

 

A sétajegy ára 4500 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!