Séta az elhagyott zsidó temetőben

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Blaha Lujza téri McDonalds előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Sugár Krisztián
Elérhető nyelvek: EN HU

Sétánkon a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával és elképesztő síremlékekkel ismerkedünk az 50-es évek óta bezárt Salgótarjáni úti zsidó temetőben.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Sétánkon a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával, és elképesztő síremlékekkel ismerkedünk az 50-es évek óta bezárt régi zsidó temetőben. Az 1874-ben megnyílt sírkert állapota a háború óta folyamatosan romlott, elsősorban a kifosztásoknak, pusztításoknak köszönhetően, pedig nem akármilyen történelmi helyszín ez a temető. Fantasztikus síremlékek épültek itt a század legelején amelyek az ország neves építészeinek munkái: üvegmozaikok, kupolák, timpanonok, az art deco és a szecesszió legszebb munkái olyan építészektől mint például Lajta Béla. A meghatározó ipari- és pénzarisztokrácia tagjai, a politikai és művészi elit képviselői is nyugszanak itt: pl. Wahrmann Mór, Horn Ede, Weiss Manfréd, a műpártoló Hatvanyak, Fényes Adolf és még sokan mások. De itt kaptak végső nyughelyet a kor hitközösségi elöljárói is.Sétánk során ezt a csodálatos és vadregényes temetőt járjuk be, és a történetét részletekbe menően megismerhetjük. 

 

Kérjük, mindenki hozzon villamosjegyet és a férfiak fejfedőt! A túra a Blaha Lujza téri McDonald's elől indul. A 37A villamossal megyünk, ami éppen a temető bejáratánál tesz le. (4 megálló, "Salgótarjáni utca, temető"), ha valaki késik, a temetőnél csatlakozhat. Autóval is lehet parkolni a temető mellett, egy szervizúton.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!