Séta az elhagyott zsidó temetőben

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: a Blaha Lujza téri McDonalds előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Sugár Krisztián
Elérhető nyelvek: EN HU

Sétánkon a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával és elképesztő síremlékekkel ismerkedünk az 50-es évek óta bezárt Salgótarjáni úti zsidó temetőben.

Meghirdetett túrák

Túra időpontok

  • Február 24, Vasárnap, 10:00

Jelentkezés

Ár

  • 3500 HUF

Privát túrák?

Résztvevők száma

Ár

1 vagy 2 fő
23 000 Ft
3 vagy 4 fő
27 000 Ft
5 vagy 6 fő
31 000 Ft
7 vagy 8 fő
35 000 Ft
9 főtől
4100 Ft / Fő
15 főtől
egyedi ár

Jelentkezés privát túrára

TÚRA LEÍRÁSA

Sétánkon a zsidó temetkezési szokásokkal, a 19. század arisztokráciájával, és elképesztő síremlékekkel ismerkedünk az 50-es évek óta bezárt régi zsidó temetőben. Az 1874-ben megnyílt sírkert állapota a háború óta folyamatosan romlott, elsősorban a kifosztásoknak, pusztításoknak köszönhetően, pedig nem akármilyen történelmi helyszín ez a temető. Fantasztikus síremlékek épültek itt a század legelején amelyek az ország neves építészeinek munkái: üvegmozaikok, kupolák, timpanonok, az art deco és a szecesszió legszebb munkái olyan építészektől mint például Lajta Béla. A meghatározó ipari- és pénzarisztokrácia tagjai, a politikai és művészi elit képviselői is nyugszanak itt: pl. Wahrmann Mór, Horn Ede, Weiss Manfréd, a műpártoló Hatvanyak, Fényes Adolf és még sokan mások. De itt kaptak végső nyughelyet a kor hitközösségi elöljárói is.Sétánk során ezt a csodálatos és vadregényes temetőt járjuk be, és a történetét részletekbe menően megismerhetjük. 

 

Kérjük, mindenki hozzon villamosjegyet és a férfiak fejfedőt! A túra a Blaha Lujza téri McDonald's elől indul. A 37A villamossal megyünk, ami éppen a temető bejáratánál tesz le. (4 megálló, "Salgótarjáni utca, temető"), ha valaki késik, a temetőnél csatlakozhat. Autóval is lehet parkolni a temető mellett, egy szervizúton.

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!