Vörös Csepel, avagy az 50-es évek tüze

<< vissza a túrákhoz

< >
Túra időtartama: 2 óra
Találkozási pont: Csepel, Szent Imre tér, a templom bejárata előtt Nézd meg térképen
Túravezetők: Federmayer Katalin

Akik megélték, tudják miről beszélünk, akik nem, elképedve nézhetik, tapinthatják a megmaradt tárgyi emlékeket, szippanthatják be a kor levegőjét. Csak el kell jönni Csepelre, a szocreál paradicsomba!

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Sétánkat a kerület ikonikus pontján, a gyár bejáratánál kezdjük, ahol ma már csak az üresen álló helyét láthatjuk csak annak a Lenin szobornak, melyet Budapest elsőként tudhatott magáénak, hála Moszkva nagylelkű ajándékának. Nehéz leírni azt az összevisszaságot, ami a kapun belépve elénk tárul. Megviselt makadám utak, több kilométer hosszú, használaton kívüli sínek, a diadalmas Monarchia klinker téglás gyárépületei, a hozzájuk, melléjük tapasztott vadul modern 60-as évekbeli épületek. A közös nevező a pusztulás, ami kikezdi a téglát, a cementet, ami benövi még a vasat is. De nem az elmúlás!

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!