Zseblámpával Bajor Gizi nyomában - Színháztörténeti Villaséta

<< vissza a túrákhoz

< >

Kategória

Művészet
Túra időtartama: 2 óra 30 perc
Találkozási pont: Bajor Gizi Színészmúzeum - pénztár (Budapest, Stromfeld Aurél út 16., 1124) Nézd meg térképen
Túravezetők:
Elérhető nyelvek:

Igaz történetek, bújtatott menekültek, színházi pletykák más izgalmak várnak új sétánkon melyen Bajor Gizi színésznő fordulatokban és érzelmekben gazdag életébe pillanthatsz be.

Meghirdetett túrák

Most éppen nincs meghirdetett túránk, iratkozz fel és emailben értesítünk, ha újat írunk ki.


Ár

3500 HUF

TÚRA LEÍRÁSA

Kalandozz velünk titkos helyszíneken egy titokzatos élet nyomában a naplementekor induló és éjszakába nyúló kalandozás során a művésznő egykori otthonában! Bajor Gizi, a magyar színjátszás nagyasszonya, a díva, az embermentő életének izgalmas és néha váratlan fordulatokban gazdag életébe pillantunk be a naplementekor induló és éjszakába nyúló séta során. A művésznő egykori otthonának szalonjában, a manzárdban, a pincében és a rejtett zugokban a pályatársak, egykori szerelemek, barátok visszaemlékezéseiből kirajzolódó történetből megtudhatjuk milyen babonák kapcsolódnak a színésznő fellépő ruháihoz, milyen színészi trükkel mentette meg férjét a II. világháborúban a deportálás elől, és milyen krimibe illő fordulat vetett végét életének. Mindeközben fény derül néhány gasztronómiai érdekességre is.

 

WeLoveBudapest: BAJOR GIZI PIRÍTÓSA ÉS EGYÉB TÖRTÉNETEK – A SZÍNÉSZNŐ EGYKORI OTTHONÁBAN SÉTÁLTUNK

2018.06.06.

https://welovebudapest.com/2018/07/06/bajor-gizi-piritosa-es-egyeb-tortenetek-a-szineszno-egykori-otthonaban-setaltunk/

 

Nem először jártunk a Bajor-villában (ma Színészmúzeum), ahol kicsivel több mint 67 éve még az ünnepelt színésznő, Bajor Gizi élt. De a korábbiakkal ellentétben most zárás után, az esti órákban érkeztünk, hogy bekapcsolódjunk a Budapest Beyond Sightseeing zseblámpás villatúrájába, ami a pincétől a rejtekhelyként szolgáló padlásszobáig tart. Ahogy egyre feljebb érünk, egyre többet tudunk meg a ház egykori lakójáról, történetek, anekdoták hangoznak fel, recept, majd pár levél kerül elő, és a végére egy gyilkosság részletei is kibontakoznak. [...]

 

Privát túra

A privát túra azt jelenti, hogy egy általatok választott időpontra szervezzük meg Neked / Nektek a sétát, amin csak Ti vesztek részt, senki más. A túra minden másban megegyezik a meghirdetett sétákkal. Népszerű választás a privát séta szülinapokra, amin az egész család részt vesz; meglepetés randira, vagy akár Budapestre érkező kedves ismerősöknek. Mivel saját túravezetőt kaptok a túrát kérhetitek más nyelven is.

Ha privát túrát szeretnél, akkor kattints a "Jelentkezés privát túrára" gombra, majd add meg a kért adatokat, és küldd el a "Jelentkezés" gombbal. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket!